Sport

foto-sport4

Ozinga Advocaten is een niche op het gebied van het milieurecht.

Op het eerste gezicht zou u dat wellicht niet zeggen, maar ook de sport maakt hiervan onderdeel uit. Dat is niet geheel toevallig, Jeanette Ozinga is een fanatieke tennisser en ook een groot fan van andere sporten. Zij is Voorzitter van de Oranje Tennisclub (OTC) in Den Haag en Voorzitter van stichting De Sporttafel, een organisatie die sport in de regio Haaglanden wil faciliteren en ondersteunen.

Jaap Groot is daarnaast enthousiast hardloper en fietser. Naast zijn werk als advocaat is hij betrokken bij de KNVB als aanklager amateur voetbal. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het behandelen van concrete tuchtzaken naar aanleiding van onder meer (zware) spelregel overtredingen of onbehoorlijk gedrag van leden van de KNVB.

Naast eigen ervaringen met de onderlaag van de graveltennisbanen van OTC, alsook de aanleg van verlichting en planologische issues, adviseert Ozinga Advocaten al jaren bedrijven die van afvalstoffen, of (andere) secundaire bouwstoffen, sportlagen fabriceren of deze stoffen gebruiken in, op of onder sportvelden.

Genoemd mag worden de functionele en milieu-hygiënisch goedgekeurde rubberkorrels van cliënte Kargro. Een ander voorbeeld is de toplaag van Barosport, geproduceerd uit onder meer mijnsteen.

Ten aanzien van sportaccommodaties geldt eveneens dat ook milieuhygiënische juridische expertise gevaagd wordt. Het aanleggen en gebruiken van sportaccommodaties kan leiden tot hinder en overlast van verlichting, geluid, horeca, verkeer. Het is belangrijk een en ander goed te regelen en af te stemmen met het bevoegde gezag.

Ozinga Advocaten adviseert u graag indien nodig!