Mr. drs. J.C. Ozinga

Jeanette Ozinga

Ervaren en deskundig

Jeanette Ozinga is sinds 1990 werkzaam in het milieurecht. Zij heeft een voorkeur voor korte lijnen, snelle ondersteuning en oprechte betrokkenheid. Voldoende reden om, na jarenlange ervaring bij gerenommeerde advocatenkantoren, een eigen kantoor te starten.

Milieurecht

Sinds het begin van haar studie in Groningen heeft Jeanette Ozinga gekozen voor het milieurecht, juist toen dat als afzonderlijk vak werd geïntroduceerd. Van de Hinderwet naar de Wabo, van de Notitie secundaire bouwstoffen naar het Besluit bodemkwaliteit, het milieurecht is in beweging (en heet nu ook wel omgevingsrecht). Jeanette is specialist op het gebied van afvalstof-grondstof discussies en is zeer ervaren in het bestuurlijk sanctierecht, echter zij heeft het gehele scala aan specifieke milieuregels als aandachtsgebied.

Betrokken

Jeanette Ozinga hecht aan een duurzame relatie met haar cliënten. Openheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid zijn kernbegrippen. Korte communicatielijnen, snel schakelen en een proactieve houding horen daarbij. Zij zal zeker bij u langskomen om op locatie te kijken: goede kennis van uw activiteiten is immers een randvoorwaarde voor zinvol advies.

Uw belang

Uiteraard staat het belang van de cliënt voorop. Dit betekent bij voorkeur een goed advies en geen kostbare en langdurige procedures. Eerst de pragmatische oplossingen. Jeanette is resultaatgericht, kent de spelers in het veld en weet strategisch mee te denken om zo tot een optimaal advies te komen. In situaties waarbij een procedure onvermijdbaar is, zal zij met haar ruime proceservaring uw belangen voor de rechter uitstekend kunnen verdedigen.

Samenwerking

Ozinga Advocaten is een klein kantoor met een groot netwerk. Goed om te weten, want een groot netwerk is onmisbaar: zowel om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen als voor doorverwijzingen die niet binnen het specialisme van milieurecht liggen. De samenwerking betreft ook personen in de wetenschap en overige externe deskundigen, ook om het kennispeil van het kantoor op orde te houden.

Wetenswaardig

  • Jeanette Ozinga is lid van de Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA),  www.milieurecht-advocaten.nl.
  • In 2004 stond Jeanette in de Quote-notering Top 100 jonge veelbelovende juristen.
  • Ozinga Advocaten is onder meer lid van Deltalinqs en de ORAM

Opleiding en arbeidsverleden

Jeanette Ozinga studeerde rechten  en studeerde in twee hoofdrichtingen af (Bestuursrecht/Bestuurskunde en Publiekrecht) in Groningen, alwaar zij de titels drs. en mr. verkreeg. Achtereenvolgens is zij werkzaam geweest bij Dames & Moore te Rijswijk als milieurecht consultant, en nadien als advocaat bij Kernkamp Advocaten te Rotterdam, Houthoff Buruma te Amsterdam, Veldhoven Ozinga Advocaten te Den Haag en bij Houthoff Buruma te Rotterdam.

Nevenfuncties

  • Voorzitter Oranje tennisclub (OTC) te Den Haag
  • Vriend van het Mauritshuis